top of page

Welkom in onze brasserie – restaurant “Ter SneeuwPolder”

Deze naam hebben wij uitgekozen omwille van de ligging:

vlakbij de Onze Lieve Vrouw ter Sneeuwkapel in de Polderstraat.

“Polder” wijst op de afwatering van een bepaald gebied maar kan daarnaast ook wijzen op een moerassige of veenachtige omgeving. Voor de Polderstraat zijn deze beide elementen van toepassing: ze vormt het “brongebied” van het Oosthovens Loopke dat aan de Sint-Antoniuskerk in de Heerestraat in de richting van Schuurhoven liep en waar het een diepe vallei tussen Schuurhoven en Heieinde uitgeschuurd heeft.

 

Toen er in deze buurt een nieuwe dijkweg werd aangelegd, de huidige Steenweg op Ravels, ontstond er in de Polderstraat ter hoogte van de Onze Lieve Vrouw ter Sneeuwkapel een nieuwe leefgemeenschap. Deze kapel brandde in 1894 af en op dezelfde plaats werd het huidige kapelletje opgetrokken (bron: “Van AA tot Zweep – Oud Turnhoutse straatnamen”, Heemkundekring Corsendonca vzw, 2005).

Met onze gerechten bieden we jullie een waaier van lekkere, verse producten aan, van de Vlaamse klassiekers over zuiders getinte gerechten tot de specialiteiten van de chef, waarin wij onze jarenlange passie voor en ervaring in de horeca met hart en ziel voor jullie hebben verwerkt.

Onze zoon Geert, patissier-chocolatier van het huis, heeft voor jullie een selectie desserts samengesteld om duimen en vingers af te likken.

 

Smakelijk !

Kristin, Filip & Geert

Logo2019.png
bottom of page